Veranderen moet nu

We doen niet aan doemdenken, en we proberen om te voorkomen dat we een somber beeld schetsen van de toekomst voor de bij. Maar de tijd van veranderen is wel nu. Niets doen is geen optie, omdat nu niets doen het ingrijpen in de toekomst alleen maar moeilijker zal maken.

Op de politiek hoeven we niet te rekenen. Besluiten worden genomen op basis van allerlei zaken behalve het belang van de natuur. Hoe groen de overheid ook pretendeert te zijn: vergeet nooit dat het in de politiek vooral draait om de politiek. Ik help jou nu als jij mij straks helpt. Koehandel, op een geheel eigen niveau en in een geheel eigen wereld.

Dus ingrijpen is aan u, aan ons, en aan tal van mensen en instellingen die handelen vanuit een oprechte betrokkenheid en bezorgdheid. Mensen die weten dat als je de bijen nu niet de steun geeft die ze nodig hebben het straks alleen maar moeilijker gaat worden.

Als bijenbescherming.nl gaan we voor het positieve. Op zoek naar oplossingen die op zowel de korte als de lange termijn werken, met het bundelen van kennis, het vormen van samenwerkingsverbanden en waar het kan educatie.

Veranderen begint nu.